Tunel Branisko navštívilo počas Dňa otvorených dverí vyše 1 500 návštevníkov

14.05.2006 Prešov

Prešov/Branisko 14. mája (TASR) - Vyše 1 500 ľudí navštívilo počas víkendu v rámci prvého Dňa otvorených dverí tunel Branisko na rozhraní Prešovského a Levoč...
Prešov/Branisko 14. mája (TASR) - Vyše 1 500 ľudí navštívilo počas víkendu v rámci prvého Dňa otvorených dverí tunel Branisko na rozhraní Prešovského a Levočského okresu.

Cieľom podujatia bolo predstaviť zákutia tunela nielen vodičom, ale aj ostatným ľuďom zo širokého okolia. Záujem o prehliadku vyše 300 metrov z päťkilometrového tunela v smere od Levoče bol veľký napriek tomu, že sa nenachádza v blízkosti veľkého mesta, ale viac-menej v neobývanej zóne.
Tunel navštívili hlavne rodičia s deťmi, ktorí si prezreli SOS-hlásky, núdzové zálivy, štôlňu a podobne. Nechýbali ani návštevníci z Českej republiky či Poľska. \"Zoznámili sa aj so strediskom v Behárovciach s kompletným vybavením, ktorým pracovníci monitorujú chod tunela, \" uviedol dnes TASR hovorca Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) Marcel Jánošík. Dodal, že v tuneli pokračuje podľa harmonogramu plánovaná desaťdňová odstávka nepretržite počas 24 hodín.
Odstávka, ktorá potrvá do štvrtka 18. mája do 24. h, je okrem vyčistenia nevyhnutná na revíziu bezpečnostných a protipožiarnych elementov, vetrania či osvetlenia tunela. Zanedbanie tejto povinnosti by mohlo mať za následok nielen stratu záruky na komponenty, ale v prípade nehody aj právny postih pre NDS ako majiteľa a správcu tunela.
 

Vyberte región

mark